Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar
Ο παράδεισος του μπασκετικού συλλέκτη είναι στην Θεσσαλονίκη και λέγεται Trace ‘N Chase

Trace ‘N Chase: Ο παράδεισος των μπασκετικών (pics)

Ο παράδεισος του μπασκετικού συλλέκτη είναι στην Θεσσαλονίκη και λέγεται Trace ‘N Chase

Τι είναι ακριβώς το Trace ‘N Chase;
Ένα -μοναδικό για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα- κατάστημα εμπορίας συλλεκτικών καρτών και memorabilia. Δραστηριοποιούμαστε σε αυτό που παγκοσμίως αποκαλείται #thehobby, δηλαδή την ενασχόληση (αγορά, πώληση και ανταλλαγή) με κάρτες αθλητικού περιεχομένου (NBA, NFL, NHL, MLB, Premier League, Serie A, La Liga, Euro, World Cup, Bundesliga, Champions League) και entertainment (Marvel, Punisher, Star Wars etc), ενώ προσφέρουμε στους fans των σπορ μια ποικιλία από sports memorabilia, δηλαδή φανέλες, μπάλες, είδη ρουχισμού και ρέπλικες δαχτυλιδιών που φέρουν την πιστοποιημένη υπογραφή των αντίστοιχων αθλητών.

Πότε ξεκίνησαν όλα κι από ποιούς;
Η Trace ‘N Chase, της οποίας η έδρα είναι στην περιοχή Χαριλάου (Αντώνιου Δανιόλου 50), άνοιξε τις πόρτες της τον Ιανουάριο του 2021 και αποτελεί δημιούργημα ενός ιδιώτη επιχειρηματία και μανιώδη συλλέκτη, του Γιάννη Σόμπολου. Ο Γιάννης ήταν για χρόνια συλλέκτης καρτών και memorabilia και παράλληλα με τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις παρακολουθούσε στενά την παγκόσμια αγορά του χόμπι. Όταν συνειδητοποίησε ότι υπήρχε ένα κενό στην ευρωπαϊκή αγορά, δεν δίστασε να προχωρήσει στην υλοποίηση της πρωτοποριακής αυτής κίνησης με στόχο να φέρει κοντά ακόμα περισσότερο τους συλλέκτες ανά τον κόσμο, την Ευρώπη και την Ελλάδα. Το δε όνομα Trace ‘N Chase αποτελεί μια από τις εμπνεύσεις του designer μας Alex και επιλέχθηκε επειδή το μήνυμα που θέλει να περάσει είναι το DNA του χόμπι, δηλαδή η συνεχής αναζήτηση και εύρεση καινούριων καρτών και αντικειμένων για την συλλογή μας!

Ακούσαμε πως πρόκειται για «μουσείο του μπάσκετ». Τι αντικείμενα μπορεί να βρει κανείς σε αυτό;
Πραγματικά, πλησιάζει πολύ στο να μοιάζει με ένα μουσείο μπάσκετ: έχουμε μια μεγάλη συλλογή από υπογεγραμμένες και μη φανέλες, μπάλες, κάρτες, δαχτυλίδια, αθλητικά παπούτσια, βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες και πολλά άλλα συλλεκτικά αντικείμενα, από bubbleheads του Γιάννη Αντεντοκούνμπο μέχρι Star Wars Legos και πολλά άλλα.

Πώς σας έχει υποδεχτεί ο απλός κόσμος, αλλά και ο κόσμος του μπάσκετ;
Οι αντιδράσεις είναι ενθουσιώδεις, τόσο από συλλέκτες και fans των σπορ όσο και από επαγγελματίες του χώρου που ξαφνιάζονται θετικά από την ύπαρξη μιας τέτοιας προσπάθειας στη Θεσσαλονίκη. Αποτελεί τιμή και χαρά για εμάς που προσφέρουμε σε ανθρώπους όλων των ηλικιών χαρά και συγκινήσεις και θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι θέλουμε να είμαστε ένα σημείο επαφής για όλους τους ανθρώπους του χώρου! Έχουν ήδη έρθει οι Mario Chalmers, Jerian και Jerai Grant, Jermaine Love, Malcolm Griffin, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος και ο Γιάννης Γιαννούλης, προπονητές όπως ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, ο Άρης Λυκόγιαννης και ο Χάρης Μαρκόπουλος καθώς και ιερά τέρατα του χώρου όπως ο Θόδωρος Ροδόπουλος, ο Λάκης Τσάβας και ο Αριστείδης Μούμογλου. Αποκορύφωμα των επισκέψεων ήταν η παρουσία του Βασίλη Σκουντή και του Νίκου Ζήση για μια συνέντευξη που πραγματοποίησαν.

Τι ξεχωρίζει τις συλλογές του Trace ‘N Chase από αυτές που μπορεί να έχουν άλλοι συλλέκτες;
Κάθε συλλογή είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή και εμείς είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι γιατί από την πρώτη μέρα το κατάστημα έχει αφιερώσει μια ολόκληρη γωνία στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, με την υπογεγραμμένη φανέλα του και μια ιδιαίτερη συλλογή με κάρτες του που σχηματίζουν ένα rainbow από χρώματα καθώς και μια ρέπλικα από το Larry O’ Brien Trophy. Το μόνο που μένει είναι να περάσει και ο Γιάννης να ευλογήσει τον χώρο αυτό!

Πώς συλλέγετε τα αντικείμενά σας;
Αντίθετα με την παιδική μας ηλικία (προ ίντερνετ) όπου η συλλογή γινόταν αποκλειστικά από ανταλλαγές χέρι με χέρι με άλλους συλλέκτες ή από πολύ συγκεκριμένα μαγαζιά, το eBay, τα Facebook groups και τα forums έχουν απογειώσει την παγκόσμια αγορά κι έχουν κάνει την εύρεση και την αγορά τέτοιων αντικειμένων πάρα πολύ εύκολη. Ο καθένας από εμάς από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου μπορεί να αναζητήσει και να βρει τα αντικείμενα με τα οποία επιθυμεί να εμπλουτίσει τη συλλογή του. Εμείς βέβαια ως κατάστημα έχουμε και απευθείας συνεργασία εμπορίας με οίκους που διαθέτουν συλλεκτικά memorabilia.Έχετε υπολογίσει, περίπου, πόσα αντικείμενα έχετε;
Είναι δύσκολο να υπολογίσουμε τον αριθμό καρτών καθώς η ζήτηση της αγοράς είναι κυριολεκτικά τεράστια, αλλά για παράδειγμα μπορούμε να σας πούμε ότι από τον Ιανουάριο που ξεκινήσαμε να προμηθευόμαστε κουτιά, έχουν περάσει από την Trace ‘N Chase γύρω στις 500.000 κάρτες. Τα συλλεκτικά αντικείμενα, όπως για παράδειγμα μπάλες και φανέλες του Γιάννη, είναι διαθέσιμα σε μικρότερο αριθμό φυσικά αλλά και πάλι λόγω της ζήτησης ανακυκλώνονται συνέχεια.

Υπάρχουν αντικείμενα που θέλετε στη συλλογή σας και δεν τα έχετε αποκτήσει ακόμα;
Πολύ ωραία ερώτηση αυτή αλλά δεν έχει εύκολη απάντηση γιατί ένας συλλέκτης κυριολεκτικά δεν σταματάει ποτέ να ψάχνει αντικείμενα για να εμπλουτίσει τη συλλογή του, ακόμα και όταν βρει αυτά που ποθεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Για παράδειγμα, αυτή την εποχή έχουμε το μάτι μας στραμμένο σε κάρτες του next best thing του ΝBA, τον LaMelo Ball.

Υπάρχουν αντικείμενα στη συλλογή σας, τα οποία ξεχωρίζετε;
Ναι, οπωσδήποτε, διαθέτουμε υπογεγραμμένες κάρτες του Kobe Bryant και του δικού μας Νίκου Γκάλη και υπογεγραμμένες μπάλες του Michael Jordan και του LeBron James, αντικείμενα που είναι ιδιαίτερα για τους δικούς τους ξεχωριστούς λόγους. Ο κεντρικός χώρος του μαγαζιού έχει εμπλουτιστεί επίσης με μια πολύ σπάνια και ιδιαίτερη σειρά της Upper Deck η οποία περιλαμβάνει ένα κομμάτι από το παρκέ των Charlotte Bobcats με την υπογραφή και την αντίστοιχη αρίθμηση διαφόρων παικτών όπως ο Magic Johnson του οποίου διαθέτουμε την κάρτα 1/1, δηλαδή τη μοναδική αυτής της σειράς στον κόσμο!

Είναι και ιδιαίτερη χαρά και τιμή μας το ότι εμπλουτίζουμε την συλλογή μας με πάρα πολύ ξεχωριστά αντικείμενα από γνωστές και επιφανείς προσωπικότητες του μπασκετικού κύκλου. Ο Μάκης Καλανταριδης ήταν αρκετά γενναιόδωρος να μας χαρίσει τη φανέλα του αείμνηστου Krešimir Ćosić, ο Λάκης Τσάβας μας δώρισε φανέλες της Εθνικής ομάδας μπάσκετ και ο Θόδωρος Ροδόπουλος μια μπάλα με την προσωπογραφία του από το NCAA Final Four στη Νέα Ορλεάνη το 2012!

Εξίσου εντυπωσιακά είναι και κάποια ποδοσφαιρικά κομμάτια που έχουμε στην συλλογή μας όπως μία υπογεγραμμένη κάρτα του Λιονέλ Μέσι με αρίθμηση 2/2 από τη σειρά 2017 Leaf Pearl Base (η οποία περιλαμβάνει και ένα ενσωματωμένο αυθεντικό μαργαριτάρι), μια υπογεγραμμένη κάρτα του Cristiano Ronaldo από την σειρά που κυκλοφόρησε για το Euro 2020 καθώς και ένα υπογεγραμμένο παπούτσι από τον μοναδικό Ερίκ Καντονά!Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;
Έχουμε στα σκαριά πάρα πολλές ιδέες και events, όπως η παραγωγή podcast από τον χώρο μας, οι επισκέψεις σχολείων και αθλητικών ομάδων, παρουσιάσεις βιβλίων, μπασκετικά σεμινάρια και πολλά άλλα. Πάνω από όλα φυσικά θέλουμε να μας μάθει ο κόσμος στην Ελλάδα και να διαδώσουμε ακόμη περισσότερο το χόμπι της συλλογής καρτών που αποτελεί μια ευκαιρία για έναν μπαμπά και έναν γιο να εμπλουτίσουν τη σχέση τους, ενώ δίνει στα παιδιά και τη δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης μακριά από την τεχνολογική μανία που μαστίζει την εποχή μας.

 

Tags

Copyright © 2017 Junior